2011. augusztus 9., kedd

Végigjátszás:


I. Alapadatok
neve: Lighthouse Island
sorozatszám: 5770
témakör: Creator
kiadás éve: 2011
kockaszám: 518
minifig: 1
ára: 9500-13000,- Ft.


II. Mi van a dobozban?

Én személy szerint a rajta található kép miatt választottam ezt a készletet.A doboz méretes,de annál súlyosabb.7 zacskót,és 3 leírást találhatunk benne a megépíthető modellekről.Ezen felül van még benne 2 ezüst matrica és két kék alaplap. A doboz "elegáns",dizájnos, és kifejező.Elején maga a sziget a világítótoronnyal,hátulján pedig a 3 építési lehetőség,amelyekhez a leírások tartoznak.


III. Játékmenet
Először az alapmodellről,aztán a többiről.A világítótornyos sziget megépítése fél-egy órába telt,de csak azért,mert kiélveztem minden egyes pillanatot.A vizet kék alaplapokkal helyettesítették,ami nem túl élethű,és nem is nagy,de hát ennyi tellett tőlük.Maga a sziget egyszerű,de mégis 5letes,valamint az elején egy hajókikötő is található.


Erre épül föl a 7X15-ös házikó a világítótoronnyal összenőve.Az elején egy klasszikus ajtó található,és ennek a keretére épült fel a 7 kocka széles első fal.A ház oldalán vegyesen találhatók sötét-és világosszürke elemek,ami még hangulatossá teszi az amúgy is romantikus házikót.Azt nem tudom,hogy az ablak miért aranyszínű,de nem rondítja el a falat.A ház hátul van összekötve a fehér-piros toronnyal.
A tornyot nagyon eltalálták,főleg a tetőteraszt.A forgó lámpa konstrukciója annyi,hogy az eggyik kezünkkel egy kart forgatunk(forgatja),a másikkal pedig megnyomjuk a torony fekete tetejét(világítja).

A kunyhó oldala egyébként nyitható,ad egy kis bepillantást a kezelő "lakhelyére".Megjegyzem,a bent lévő létrát nem lego emberekre szabták.

Plusz élményt adnak még a sirályok, és a mentőuszógumi,amik dekorációként vannak jelen.



Egy kis hajót is adtak hozzá.



A másik két megépíthető modell:

IV.Értékelés
Minifigek:7/10-egy gyereket is adhattak volna hozzá :(
Kockák:10/10-végeláthatatlanul nagy,széles választékú elemtár
Játszhatóság:9/10-A mínusz pont a létráért,és a kicsi alaplapokért.
Ár:8/10-A készlethez mérten nem is olyan rossz.
Összesen:8.5/10-Pár minifiggel érdemes kipótolni,de mindenkinek ajánlott egy ilyen remekművel bővíteni LEGO gyűjteményét.


A képekért köszönettel tartozom a Kockagyárnak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése